7 Nisan 2019 Pazar

evlilikte ilk çatışma



6 yıllık geçmişte bunun sinyallerini mutlaka almış ama görmek istememiş olabilir misin?
bu seneler aynı evde yaşamı kapsamıyorsa, aynı eve taşınmak ve evlenmek ilişkiyi farklı bir düzeye taşır ve kişiler bana ait düşünce ve duygusu ile birlikte ki bu arada kendine ait kılmak için harcanan çaba da askıya alınmıştır, kısaca oltada ki balık yem istemez diye düşünüp, aslında sinyallerinin ilk 6 aydan sonra yavaş yavaş verildiği ama göz ardı ettikleri kişiliklerle karşılaşıyormuş gibi hissederler. oysa durum baştan beri ortadadır. 

evliliğe bir hedef olarak bakmak ve bu yolda pek çok defoyu görmezden gelmek, kişinin kendine yaptığı en büyük haksızlık diye düşünüyorum.

Eşinle sakin olduğu bir zamanda konuşman işe yarayabilir. Sen nasıl hissettiğini ona anlatmalı, kırıldığını ve çok üzgün olduğunu ifade etmelisin.

bunları ben dili ile ifade etmen ve suçlayıcı olmaman çok önemli lakin hala bir düzelme yoksa çift terapisine gitmenizi öneririm.

evlilikte, diğerinin aile bireyleri de işin içine girer.. anne babasının sağ ya da vefat etmiş olması da durumu etkilemez çünkü; her iki tarafında anne-baba temsilleri ile kültürel olarak getirdiği normlar evlilik adı ilişkiye verilir verilmez değişir. bu yüzdendir ki gençler bekarken yapmaktan hoşlandıkları pek çok eylemi sen artık benim karımsın sevgilim değil diyerek yapmaz olurlar ...

kısaca ilişkinin dinamikleri değişir. 

ama halledilemeyecek hiç bir sorun yoktur. Dilerim evliliğiniz bu sınavı da geçecek olsun.

Uzm. Psk. Esra Erdogan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder