3 Nisan 2019 Çarşamba

Varlığın senin için önemli olmalı

Varlığın senin için önemli olmalı; karşımızdakinden gördüğümüz değer, kendimizin ettiğini düşündüğü kadardır. Çocukluğundan beri  değersiz hissettiğinden bahsetmişsin. Ne yazık ki ailelerimizi seçemiyoruz ve artık çocuk değilsin anladığım kadarı ile sen izin vermediğin sürece kimse sana kötü hissettiremez.
bazen farkında olmadan kişi şunu yapar; bildiğim cehennem bilmediğim cennetten iyidir der ve kendini güvenli hissettiği durum ve yerde, o halde kalmaya devam eder.

yani kişi bir şeyi değiştirmeye cesaretsizdir ama değişimi karşıdan bekler. sen değişmeden diğer insanların sana karşı değişmesini beklemek mi... bu olanaksızdır.

bunun kolay olduğunu söylemiyorum ama mümkün olduğunda ısrarcıyım. önce değişimi gerçekten istiyor musun? yoksa bu durumdan başkalarını suçlayarak ve kendi sorumluluğunu almayarak beslenmeye devam mı ediyorsun? sen kendin için bir şey yapmazken , diğerlerinin senin için değişmesini bekleme, onlar kendi yaşam yollarında... sen de kendi yolunda tökezlemeden yürümeyi öğrenmelisin. 
hiç birimizin başka çaresi yok.
hiç bir şey değişmez deyip, içe kapanmak doğru olmadığı gibi bu durumu terapi almadan halletmekte biraz zor... Oturmuş bir kişilikten bahsediyorsun zira. Sadece ilaç tedavisinin sonuç vereceğini sanmıyorum, bulunduğun bölgede bir psikolog ile görüşmeni öneririm.
yolun açık olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder