6 Nisan 2019 Cumartesi

komşu gürültüsü



Komşunuzun gürültüsü sinir bozucu olabilir. kulaklarınıza pamuk tıkamak ya da meditatif bir müziği evde yankılandırmak, rahatlamanıza yardımcı olabilir.

ben farklı bir konuya değineceğim... komşunun gürültüsünden bahsederken, tüm gün kafamda bunlar demişsiniz.. kafanızda başka neler var ve sizi kendi hayatınızda rahatsız hissettiren nedir? olay gürültüden ağlayacak duruma gelmişse baş etme mekanizmaları pes etmiş demektir. 

gürültü rahatsız edici olabilir ama sizin için bu kadar rahatsız edici olması; komşunun gürültüsünden ağlamak :)

Rahatlayamadığınız diğer alanlar neler,,, kendinizi bulunduğunuz konumda fazla yük almış gibi hissediyor olabilir misiniz.. sorumluluklar fazla geliyor... hayatın sesi fazla çıkıyor olabilir mi...
bu sorulara kendi içiniz de cevap verirseniz ve cevap evet ise psikolojik danışma almanızı öneririm.

çünkü dış dünya ile baş edebilme kapasitemiz zayıfladığında ki bu genel de uzun zaman güçlü durmuş ve katlanmak zorunda kalmış insanlarda daha kolay iflas eden bir mekanizmadır ki yaşamdan aldığımız zevk azalır ve takıntılar artar ve bazen asıl soruna odaklanmak yerine, sorunu dışarı atmak, kötüyü dışarı da aramak kolayımıza gelir.

Sakın yanlış anlamayın komşunuzla konuşup, gürültüyü azaltabilirsiniz ama hayatın başka bir alanında bu kadar kolay ağlama potansiyeline gelebileceğiniz gerçeği komşunuzla bağlantılı değil. Bu sizinle alakalı...

İçsel farkındalık ve mutluluklar dilerim...
Uzm. Psk. Esra Erdogan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder